گزارش تخصصی بی توجهی خانواده ها به امور دینی فرزندان
ارایه پکیج اقدام پژوهی ، گزارش تخصصی و تجربیات مدون
سایت علمی و پژوهشی ایران فایل | اقدام پژوهی | گزارش تخصصی

 

فایل ورد قابل ویرایش

توضیحی مختصر از متن فایل :

چکیده:

مهم ترین مسئله در این پژوهش، گفتمان آسیب شناسی تربیت دینی با رویکرد عملی است؛ و هدف از انجام آن بررسی و شناخت عوامل و متغیرهایی است که متوجه این جنبه از تربیت دانش آموزان ما در شرایط فعلی است؛ و تشخیص آن، نوعی پیشگیری و
در حقیقت، تلاشی مشفقانه برای افزایش مصونیت تربیت دینی از آفات است.
نوع این تحقیق، توصیفی - تحلیلی است؛ و ابزارهای گردآوری داده ها، مبتنی بر استفاده از کتاب ها، مقالات، آرای کارشناسان تعلیم و تربیت، و حاصل مطالعات نگارنده است.

مقدمه:

هر مکتبی برای سعادت و تکامل انسان برنامه ای عقیدتی، اخلاقی و عملی ارائه می دهد که به مجموعه آن، «دین» گفته می شود. این پدیده به بیان مسائل تغییر پذیری می پردازد که شامل پرسش های همیشگی در مورد حقیقت نهایی و هدف جهان طبیعی است .
در اصطلاح قرآن کریم، دین همان «روش زندگی» است که در فطرت مردم، به ودیعه گذاشته شده است؛ و انسان ذاتاً به آن گرایش داشته، در پرتو رهنمودهای آموزه هایش تربیت می شود. بنابراین اکنون این سوال مطرح است که چرا تربیت دینی انسانی که ذاتاً مشتاق دین است؛ و مذهب در درون او ریشه های بنیادین دارد، با مشکلاتی رو به روست؟ و سوال دیگر اینکه فاصله گرفتن از آموزه های دینی در نسل جوان، مخصوصاً دانش آموزان شیوع و نمود بیشتری دارد؟
بی تردید، نسل جوان و دانش آموزان خواهان فهم دقیق معارف دینی هستند؛ همچنان که تحقیقات مختلف نشان می دهد، نوجوانان و جوانان جامعه، نه تنها دین ستیز نیستند، بلکه دین باور و تربیت پذیرند؛ و از کژکارکردهایی که به نام دین تمام می شود، به شدت رنج می برند. افزون بر این پدیده جهانی شدن و رشد خارق العاده ارتباطات ماهواره ای و رایانه ای، زندگی گرم معنوی انسان را به زندگی سرد ماشینی تبدیل کرده و هویت مذهبی او را ناشناخته و مجهول قرار داده است. از این رو، مشکلات تربیت دینی، معلول ماهیت و ذات خود دین نیست، بلکه علت یا علل آن را در خارج از قلمرو دین و آموزه های دینی باید جست و جو کرد.

 

 

مفهوم شناسی واژگان

آسیب شناسی: اصطلاح آسیب شناسی در همه رشته های علوم، به ویژه در روان شناسی و تعلیم و تربیت کاربرد خاص دارد. این اصطلاح امروزه معادل واژه «pathology» به کار می رود؛ و آن عبارت است از مطالعه و بررسی موقعیت ها و وضعیت های بیمارگونه و نابهنجار اجتماعی که متوجه یک نظام یا گروه و یا سازمان شود دین: در لغت به معنای انقیاد، اطاعت، تسلیم و جزا آمده است؛ و در اصطلاح، مجموعه عقائد، اخلاق، قوانین و مقرارتی است که برای اداره امور جامعه انسانی و پرورش انسان باشد
تربیت دینی: برای این واژه تعاریف گوناگونی ارائه شده است؛ و کارشناسان تعلیم و تربیت بر تعریف واحدی از آن اتفاق نظر نداشته، هر کدام با توجه به مکتب تربیتی مورد نظر خود، آن را تعریف کرده اند. در اینجا منظور از تربیت، تغییر در رفتار و کردار دینی است که کودک و نوجوان را با وظایف و شرایع دینی آشنا می کند؛ مبانی اعتقادی را در آنان رشد می دهد؛ و فطرت الهی و انسانی آنان را بارور می سازد .
آسیب شناسی تربیت دینی: مطالعه آفات و آسیب هایی است که در روند تربیت دینی متربیان رخ می دهد. این پدیده، مسئله اصلی در این تحقیق است که مهم ترین عوامل و مولفه های آن به شرح زیرند:

بی توجهی به عنصر زمان

زمان از شرایط ضروری تربیت دینی است. آنچه امروزه نظاره گر آن هستیم، ناهنجاری های عمیق ارزشی و دینی در بین نوجوانان و جوانان است؛ در حالی که همین قشر، در سال های نه چندان دور، نقش بسیار چشمگیری در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند؛ و بسیاری از آنان در دوران هشت سال دفاع مقدس حماسه های پرشور و غیر قابل توصیفی را آفریدند. به واسطه وضعیت کنونی ای که برای نسل موجود حاصل شده، این نسل در گرایش به ارزش های اجتماعی و اعتقادی مطلوب تا حدود قابل ملاحظه ای با نسل قبل از خود، یعنی پدران و مادران متفاوت گردیده است. این امر ناشی از مسائل گوناگون، از جمله «حرکت زمان» است.
متأسفانه این دستورالعمل مهم که عنصر زمان را از شرایط لازم تربیت دینی می داند، کمتر مورد توجه مربیان تربیتی، معلمان دینی و حتی والدین بوده است. گاهی والدین می خواهند شیوه ها و روش هایی را که به نسل و مقتضیات زمان دیگر تعلق دارد، به اجبار به فرزندان خویش تحمیل نمایند، در حالی که فرزندان، به دلیل تغییر شرایط و موقعیت اجتماعی، به دنبال خواسته ها و مطالبات دیگری هستند.
کینگسلی دیویس به این نکته مهم اشاره کرده که: والدین در تلاش برای اجتماعی کردن فرزندان سعی دارند محتویات کهن فرهنگی را به آنان بیاموزند، و فراموش می کنند که از دوران کودکی خودشان تاکنون، زندگی به طور فزاینده ای، دگرگون شده است. والدین، در تلاش برای اجتماعی کردن فرزندان با شیوه ها و نهادهای مشخص جامعه، ظاهراً فراموش می کنند آنچه برای خودشان نهادینه شده است، برای نوجوانان و جوانان بسیار انتقادبرانگیز یا بیزارکننده است .


لینک دانلود:


گزارش تخصصی بی توجهی خانواده ها به امور دینی فرزندان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396برچسب:گزارش تخصصي بي توجهي خانواده ها به امور ديني فرزندان, دانلود گزارش تخصصی دبیر دینی, دانلود گزارش تخصصی معلم دیسنی و عربی, دانلود گزارش تخصصی معلمان دین و زندگی, دانلودگزارش تخصصی, دانود گزارش تخصصی دبیر دینی و عربی متوسطه اول, درسی فایل, درسی فایل گزارش تخصصی, نمونه گزارش تخصصی معلمان دینی و عربی, نمونه گزارش تخصصی معلمان دینی و عربی دبیرستان, نمونه گزارش تخصصی ملمان دینی و عربی, گزارش تخصصی, گزارش تخصصی دبیر دینی و قران, گزارش تخصصی دبیر قران, گزارش تخصصی دینی و عربی متوسطه دوم, گزارش تخصصی معلم امربه معروف, گزارش تخصصی معلم عربی, گزارش تخصصی معلمان دینی و عربی, گزارش تخصصی معلمان قران ,گزارش تخصصی درس دین و زندگی,گزارش تخصصی درس هدیه های آسمانی,گزارش تخصصی درس قرآن,گزارش تخصصی دبیر دین و زندگی,گزارش تخصصی معلم دین و زندگی,گزارش تخصصی آموزگار هدیه های آسمانی,گزارش تخصصی درباره درس دین و زندگی,گزارش تخصصی راجع به درس دین و زندگی,گزارش تخصصی دین و زندگی هفتم,گزارش تخصصی دین و زندگی هشتم,گزارش تخصصی دین و زندگی نهم,گزارش تخصصی دین و زندگی دهم,گزارش تخصصی دبیر الهیات دبیرستان,گزارش تخصصی دبیر دین وزندگی متوسطه,گزارش تخصصی دبیر دین و زندگی دبیرستان, گزارش تخصصی دینی و عربی و قرآن,دانلود گزارش تخصصی دینی و عربی و قرآن,گزارش تخصصی درس دین و زندگی,گزارش تخصصی دین و زندگی,گزارش تخصصی دبیر دین و زندگی,گزارش تخصصی دبیر دین و زندگی دبیرستان,دانلود گزارش تخصصی دبیر دینی و زندگی و قران,گزارش تخصصی درس پیام آسمان,گزارش تخصصی رایگان درس دین و زندگی,گزارش تخصصی دبیران دین و زندگی,گزارش تخصصی دین وزندگی متوسطه دوم,گزارش تخصصی معلمان دین و زندگی,گزارش تخصصی دین وزندگی موضوعی,گزارش تخصصی درس دینی,گزارش تخصصی درس عربی متوسطه اول,گزارش تخصصی دینی,گزارش تخصصی دبیر دینی عربی,گزارش تخصصی درس پیام های اسمانی,گزارش تخصصی دین و زندگی متوسطه دو,گزارش تخصصی دبیر دینی دبیرستان,,
ارسال توسط ali ahamadi
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی